Obvestila

VABILO: Biološko psihološka študentska koferenca

VABILO: Biološko psihološka študentska koferenca

od Martin Senič -
Število odgovorov: 0

Pozdravljeni,

na pobudo organizatorjev, med katerimi so večinoma študenti in diplomanti UP FAMNIT posredujem spodnje sporočilo. 

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da je po pregledu prijav, ki so bile oddane v prvem roku, ostalo še nekaj mest za udeležbo na Biološko-psihološki študentski konferenci.

Zato je odprt 2. krog za prijave, ki bo odprt do 15. maja 2022.

Hkrati izpostavljamo naslednje:

  • Ob prijavi je potrebno oddati le povzetek (in soglasje soavtorjev, če ti obstajajo) in ne celih nalog/posterjev.
  • Prijaviti se je možno tudi s preliminarnimi rezultati oziroma podatki raziskave, ki je še v teku.
  • Svoje delo je možno predstavljati v obliki ustne predstavitve ali posterja.
  • Možna je aktivna, kot tudi pasivna udeležba.
  • Status študenta NI pogoj za udeležbo, pomembno je le, da je bilo delo pripravljeno tekom študija.

VEČ O KONFERENCI:

Z veseljem najavljamo 2. izvedbo Biološko-psihološke študentske konference v Kopru, ki jo organiziramo študentje Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije, pod okriljem Univerze na Primorskem, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT). Namen konference je promovirati znanost, spodbujati študente k vključevanju in sodelovanju v znanstveni skupnosti, jih motivirati za raziskovanje v stroki, omogočiti pridobivanje kompetenc pri pisnem in ustnem podajanju strokovnih vsebin ter povezati mlade študente in bodoče strokovnjake.

Vabilo k sodelovanju pošiljamo sedanjim in bivšim študentom biologije in psihologije. Udeleženci lahko svoje zaključne naloge na dodiplomskem študiju, diplomske naloge, disertacije, skupinske projekte, seminarje ali teme, ki jih zanimajo, predstavijo v obliki ustnih predstavitev ali plakatov. Ob prijavi morajo udeleženci predložiti povzetek oddane teme. Zaradi pravičnejšega ocenjevanja bodo teme razdeljene v dve kategoriji: dodiplomski študij in podiplomski (magistrski/doktorski) študij (ob upoštevanju stopnje študija, na kateri je bila naloga pripravljena).

Ob udeležbi bodo vsi povzetki objavljeni v knjigi povzetkov, ki bo vnesena tudi v COBISS-u, hkrati pa bodo vsi udeleženci prejeli tudi potrdilo o sodelovanju.

Konferenca bo potekala v živo, od 15. do 17. septembra 2022, v Kopru (Univerza na Primorskem, UP Famnit) in bo razdeljena na dva modula: biološki in psihološki modul.

  • Biološki modul se nanaša na študijske programe s področja biologije, naravoslovja, varstva narave in podobnih študijskih programov.
  • Psihološki modul obsega študijske programe s področja psihologije, biopsihologije, psihoterapije in nevroznanosti.

Prijavijo se lahko tudi študenti drugih študijskih programov (npr. izobraževanje učiteljev), če se prijavljajo z nalogo, ki temelji na biološki ali psihološki tematiki. Predstavitev na konferenci je možna v slovenskem ali angleškem jeziku.

Za udeležence konference bodo organizirana tudi predavanja gostujočih predavateljev ter bogat družabni program.

Kotizacija za udeležence znaša 40 evrov in vključuje zbornik povzetkov (pdf), referenco (COBISS), predavanja gostujočih predavateljev, coffee breaks, promocijske materiale in sodelovanje v družabnem programu.

Možna je tudi prijava pasivnih udeležencev, ki bi radi poslušali predstavitve študentov in predavanja gostujočih predavateljev, z možnostjo sodelovanja v družabnem programu. Kotizacija za pasivne udeležence znaša 10 evrov. Prijave pasivnih udeležencev bodo odprte do 1. septembra 2022. Prijava bo potekala preko prijavnega obrazca na uradni spletni strani.

Zaradi nepredvidljivih razmer epidemije virusa SARS-CoV-2, obstaja možnost, da bo konferenca organizirana prilagojeno, v skladu s takrat veljavnimi predpisanimi epidemiološkimi ukrepi.

Vse informacije so na voljo na spletni strani, kot tudi na družbenih omrežjih: na Facebooku in Instagramu.

Za vsa vprašanja so vam organizatorji na voljo preko uradne elektronske pošte biopsi.konferenca@upr.si