Obvestila

Zapsinik sestanka Praktično usposabljanje za študente - Izmenjava mnenj in izkušenj​

Zapsinik sestanka Praktično usposabljanje za študente - Izmenjava mnenj in izkušenj​

od Martin Senič -
Število odgovorov: 0

Pozdravljeni,

sporočam vam, da se je sestanka udeležilo 7 organizacij, s katerimi ste naši študenti že sodelovali. 
Več o samem poteku, komentarjih, predlaganih spremembah in sprejetih ukrepih za prihodnja študijska leta si lahko prebereta v samem zapisniku. 

V splošnem imajo organizacije, ki so se sestanka udeležile zelo pozitivne izkušnje s študenti UP FAMNIT in vse prisotne organizacije bodo z veseljem sprejemale študente tudi v prihodnje. 

Ključna problematika, ki so jo organizacije večkrat izpostavile pa je, da jih večinoma študenti kontaktirate zelo pozno, nemalokrat tik pred zdajci. To ponekod vpliva tudi na zavrnitev prakse v organizaciji, ki sicer sprejema študente na prakso, saj ne morejo pripraviti kvalitetne prakse v tako kratkem času. Medtem, ko pri nekaterih, ki pa študente vseeno sprejmejo potem vpliva, da je v obsegu dela več splošnih kot bi jih bilo sicer. Ker si tudi organizacije načeloma želijo ustrezne priprave na prakso in da bi bila ta kvalitetno pripravljena, ter da bi strokovne naloge prevladale nad splošnimi je bila podana pobuda, da s pripravo na prakso pričnemo prej. Da jih posamezen študent čimprej kontaktira - že jeseni. Tako bodo lahko zagotovili boljše pogoje, boljše delovne naloge, ter vas sprejeli. Ena izmed organizacij je še posebej poudarila, da so letos zavrnili kar nekaj prošenj in da prakso ponudijo le, če je ta lahko kvalitetno izvedena in tudi vsebinsko ustrezna. Prav tako so poleti dopusti, ki pa vplivajo na razpoložljivost in je ustrezna priprava na prakso v takšnem primeru še toliko bolj pomembna. V ta namen smo sprejeli ukrep, da smo predmet študijska praksa in s tem priprave na to poglavje premaknili v prvi semester. Prav tako pa bomo že jeseni organizirali dva dodatna dogodka. Enega z mano in enega z organizacijami, ki jih bomo po novem vsakoletno vabili, da se z nami tudi srečajo. S tem boste dobili boljši vpogled v to kar lahko ponudijo organizacije, kaj se pričakuje in se tudi boljše pripravili in ustrezneje izbrali. 

SKratka, več o tem in tudi o drugih odprtih vprašanjih si lahko preberete v zapisniku. 

Za dodatna vprašanja in komentarje sem vam na voljo. Vsem, ki prakse še niste opravili pa priporočam čimhitrejši dogovor in oddajo vloge za opravljanje prakse v ŠIS-u. V kolikor pa te ne boste opravljali pred drugim študijskim letom pa bodite pozorni tudi na prihajajoče spremembe.

S prijetnimi pozdravi,
Martin Senič